red-cp-background
cp-logo-responsibly-made

Felelőséggel készült termékek

responsibly-made-logo

*Termékeink a Colgate-Palmolive üzemeiben készülnek, amelyek folyamatosan növelik az energia- és vízhatékonyságot, haladnak a hulladékmentesség felé. Mindemellett törekszünk a munkahelyi balesetek elkerülésére és betartjuk az etikus munkaügyi gyakorlatokat.

Környezetgazdálkodás

Termékeink gyártása, értékesítése és üzemeink működtetése során teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a vonatkozó környezetvédelmi szabályok és előírások betartása iránt, sőt ,számos esetben  meg is haladjuk az előírt szabványokat. A Colgate-nél a környezettudatos gyártás és működés alapját szigorú szabályozás határozza meg; minden üzemünk számos kategóriát lefedő, teljes körűen bevezetett környezettudatos irányítási rendszerrel rendelkezik, beleértve az energiahatékonyságot, a klímavédelmet, a vízfelhasználást és a hulladékgazdálkodást.

responsibly-made-products-img1

 Főbb eredményeink

 • A vállalat üzemeiben átlagosan 3–5 évente átfogó környezetvédelmi felülvizsgálatot tartunk, ezúton biztosítva a környezetvédelmi szabványoknak való megfelelést. Emellett napi szintű környezetvédelmi, egészségvédelmi és biztonsági ellenőrzést, valamint átfogó éves belső auditot is tartunk a folyamatos megfelelés biztosítása érdekében.
 • Az „5% a bolygóért” elnevezésű program segítségével a Colgate-Palmolive arra törekszik, hogy minden gyártóüzem az éves költségvetésének 5%-át az energia- és vízfogyasztás, valamint a hulladék csökkentését célzó projektekre fordítsa.
 • 2002 és 2018 között a Colgate-Palmolive üzemei világszerte az alábbi csökkenést érték el:
  • az energiaigény -31,8%
  • az abszolút üvegházhatású gáz-kibocsátás -29,7%
  • egy egységre jutó vízfelhasználás -45,8%
  • elhelyezett hulladék arány -41,3% (2010-hez képest)

Munkahelyi egészségvédelem és biztonság

A Colgate-Palmolive munkatársai világszerte elkötelezettek az egészséges és biztonságos munkakörülmények fenntartása mellett, hiszen egyik célunk a munkahelyi balesetek teljes felszámolása.

responsibly-made-products-img2

Főbb eredményeink

 • A vállalat üzemeiben átlagosan 3–5 évente átfogó egészségvédelmi és biztonsági felülvizsgálatot tartunk, hogy így biztosítsuk a szabványoknak való megfelelést. Ezen felül napi szintű EHS-ellenőrzést (Environment, health and safety –környezetvédelem, egészségvédelem, biztonság), valamint átfogó éves belső auditot tartunk a folyamatos megfelelés biztosítása érdekében.
 • A Colgate-Palmolive 2018-as munkabiztonsági teljesítményével új mércét állított fel. Az összes rögzített eset arányszáma 0,22, valamint az kieső munkanapok arányszáma 0,06 volt; a legalacsonyabb rögzített balesetszám amióta az adatokat nyomon követjük, több, mint 25 éve.
 • A Colgate-Palmolive az Amerikai Iparhigiéniai Kormányközi Konferencia (ACGIH) tagságát annak érdekében is felhasználja, hogy a munkavállalók munkahelyi ártalmaknak történő kitettségére vonatkozó szabványokvilágszerte alkalmazásra kerüljenek. Ez hozzájárul ahhoz, hogy alkalmazottaink védettséget élvezzenek még azokon a helyeken is, ahol nincs helyi munkahelyi ártalmaknak történő kitettségére vonatkozó szabályozás.
 • A munkavállalóinkra komoly hatással lévő súlyos munkahelyi balesetek és események csökkentése érdekében egy többéves programot vezettünk be, aminek segítségével a kritikus biztonsági kockázatokra tudunk összpontosítani létesítményeinkben.

Munkaügyi gyakorlatok

A Colgate-Palmolive hosszú ideje világszerte elkötelezett az emberi és munkajogok tiszteletben tartása mellett, és támogatja az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) alapvető munkaügyi normáit. A Colgate-Palmolive kizárólag olyan üzleti partnerekkel dolgozik együtt, akik osztoznak az egyetemes emberi jogok melletti elkötelezettségben. Elismerjük a vállalkozások felelősségét a munkajogok tiszteletben tartásában, és teljes mellszélességgel kiállunk az egyetemes emberi jogok mellett.

responsibly-made-products-img3

Főbb eredményeink

 • A Colgate-Palmolive nem alkalmaz kényszermunkát működése során, és törekszik megszűntetni azt széles körű partnercégei körében is. Hiszünk a munkavállalók szabad mozgásának jogában, hogy a munkavállaló ne fizessen a munkáért és abban, hogy egyetlen munkavállalót sem szabad eladósítani vagy munkára kényszeríteni.
 • Ha többet szeretne megtudni az emberi jogi stratégiánkról, kérjük, olvassa el:  A Colgate tiszteletben tartja az emberi és munkajogokat: Közzétételi nyilatkozatok.

Partneri kapcsolatok és elismerések

A Colgate-Palmolive felelősségteljes termelési folyamatainak fontos eleme a külső partnerekkel történő tartós együttműködés, amely kiegészíti erős belső bázisunkat és független, külső partnerségi kapcsolatot biztosít.

Főbb eredményeink

science-based-targets-logo
 • A Colgate-Palmolive a termelés éghajlatra gyakorolt hatásához kapcsolódó célkitűzései tudományosan megalapozottak és a Science Based Targets Initiative hagyta jóvá őket.
leed-logo
 • A Colgate-Palmolive minden új üzem létesítése esetén elkötelezett, hogy megszerezze az amerikai Környezettudatos Építés Egyesület (USGBC) Kiemelkedő Energetikai és környezettervezésért járó tanúsítványát (LEED), amit eddig már 13 üzemegységnél sikeresen elnyert.
true-zero-logo
 • A Colgate-Palmolive 4 kontinens 16 üzemében nyerte már el a GBCI (Green Business Certification Inc.) szervezet TRUE hulladékmentes tanúsítványát. Első TRUE hulladékmentes minősítésünket 2016-ban az Egyesült Államokban szeeztük meg, és azóta mi lettünk az első olyan vállalat, amely Latin-Amerikában, a kontinentális Európában, Indiában, Kínában és Vietnámban is sikeresen elnyerte ezt a minősítést, Afrikában és Ausztráliában pedig törekszünk a tanúsítvány megszerzésére.
national-safety-council-proud-member-logo
 • A Colgate-Palmolive 1913 óta a Nemzeti Biztonsági Tanács alapító tagja.
energy-star-award-2021-logo
 • A Colgate-Palmolive elnyerte a US EPA ENERGY STAR „A 2019-es év partnere” díját, az elmúlt években sorozatban immáron kilencedik alkalommal (2011–2019).
 • A Colgate-Palmolive üzemei világszerte 74 helyen nyerték el a US EPA ENERGY STAR „Ipari kihívás” elismerését.
acgih-logo
 • A Colgate-Palmolive hosszú ideje az ORCHSE Strategies, LLC társasági tagja, és a legjobb tagvállalatok egyike.
orc-hse-logo
 • A Colgate-Palmolive az Amerikai Iparhigiéniai Kormányközi Konferencia (ACGIH) szervezeti támogatója.
unglobal-compact-we-support-logo
 • A Colgate-Palmolive támogatja az ENSZ Globális Egyezményét, és azon dolgozik, hogy összhangba hozza működését és stratégiáját annak tíz, általánosan elfogadott elvével az emberi jogok, a munka, a környezetvédelem és a korrupció elleni küzdelem területén, és fontos lépéseket tesz az ENSZ fenntarthatóság fejlesztését szolgáló céljainak támogatására.

*Our Responsibly Made claim applies to all Colgate-Palmolive owned and operated facilities. Aspects related to Sustainable & Safe Ingredients, Responsible Sourcing, Sustainable Packaging and more can be found on our sustainability website.

A „LEED” és a kapcsolódó logók az amerikai Környezettudatos Építés Egyesületének védjegyei, amelyeket az  egyesület engedélyével használunk.